Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: St. George pakt koppositie met broodje bal

29 april 2018, 19.20 uur · Aangepast 29 april 2018, 20.41 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

SPIERDIJK Een 9,5 kreeg het broodje bal bij St. George van reizende reporter Dennis Nieuwenhuis. Met dit mooie cijfer is de omnisportvereniging uit Spierdijk de nieuwe koploper in het klassement van 'het lekkerste broodje bal' in Noord-Holland. Daarmee werden Egmondia en Duinrand S verwezen naar de tweede plaats.

Dennis bezocht voor zijn rubriek 'sportclub met ballen' de wedstrijd tussen St. George en SEW. Een heuse degradatiekraker in de derde klasse B. Waar St. George goed scoorde in de keuken, bleef het resultaat op het veld achter. De bezoekers wonnen met 5-1. De bal is niet het enige die goed verkoopt bij St. George, ook andere snacks gaan hard. "Patat gaat echt wel goed, voornamelijk na de wedstrijd als het rond etenstijd is, verder ook wel de tosti's die het goed doen en het broodje bal is dan de favoriet in de kantine", vertelt Marieke uit de keuken.

Theo Steur tribune
Wie het sportcomplex van St. George oploopt ziet direct de karakteristieke staantribune langs de kant van het veld. Daarop prijkt de naam van een echte St. George man, Theo Steur. Gek genoeg vond Dennis Theo niet op de tribune, maar gewoon even verderop langs het veld. "Ik kan het hier vandaan ook goed zien en op de tribune wordt flink gekletst, ook over zaken die niet over de wedstrijd gaan. Daarom kijk ik liever alleen", legt Theo Steur uit. Als je Steur vraagt hoe hij St. George zou omschrijven is hij heel duidelijk. "Een club voor het dorp Spierdijk waar het hele dorp lid van is of op de één of andere manier bij betrokken. De spil waar Spierdijk om draait".

St. George meer dan alleen voetbal
Bij St. George kan er niet alleen gevoetbald worden. Ook zijn er mogelijkheden om te tennissen of te handballen, een echte omnisportvereniging. Aad Kunst is een voetbalman, maar ook betrokken bij het tennis. "Bij St. George is in principe alles gelijk. Het is één grote familie en dat is het mooie van de vereniging", vertelt Kunst. Die verbondenheid tussen alle sporten blijkt ook uit het feit als er clubkampioenschappen zijn in het tennis. "We hebben enkele weken terug clubkampioenschappen gehad en daarbij zijn normaal de finales op zondag. Alleen als er twee spelers van het eerste meedoen dan hebben we de regel dat we dan op zaterdagavond de finales spelen".

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio. Volgende week is Dennis te gast bij voetbalvereniging Winkel dat uitkomt in de vierde klasse A.