Busvervoer in en rondom Alkmaar ligt vandaag en morgen plat: dit moet je weten

30 april 2018, 08.48 uur · Foto: ANP

Whatsapp

ALKMAAR Het busvervoer in Alkmaar en omstreken ligt vandaag en morgen helemaal plat door een staking van buschauffeurs. NH Nieuws heeft voor jou de belangrijkste feiten op een rijtje gezet.

Wat rijdt er niet?

Alle buslijnen van vervoerder Connexxion, ook de stadsdienst

 • Alle buslijnen van Arriva, naar bijvoorbeeld Friesland
 • Nachtbussen

  Wat rijdt er wel?

 • Alle treinen van de Nederlandse Spoorwegen
 • Waarom wordt er gestaakt?
  Buschauffeurs die werken in het streekvervoer (vrijwel alle chauffeurs, behalve in de grootste steden) zijn het niet eens met de voorgestelde cao van hun werkgevers. Zij vinden dat de werkdruk te hoog is geworden en willen daarnaast meer salaris.

  Hoe weet ik zeker dat mijn bus niet rijdt?
  De informatie in de reisplanners klopt tijdens de staking hoogstwaarschijnlijk niet. De vervoerders houden je via 9292.nl zo veel mogelijk op de hoogte.

  Ik heb een abonnement, krijg ik nu mijn geld terug?
  Volgens vervoerder Connexxion is er een restitutieregeling voor abonnementhouders die door de staking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Je leest er hier meer over. 

  Hoe blijf ik op de hoogte?
  Via NH Nieuws houden wij je tijdens de staking op de hoogte van alle ontwikkelingen. Kies jouw regio via de app of site voor het laatste nieuws bij jou in de buurt.

  NH helpt je op weg!
  Op zoek naar een alternatief vervoersmiddel? Of kun je iemand helpen? NH brengt jullie graag in contact! Lees hier hoe wij kunnen helpen.

  Whatsapp