Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Treitermeeuw valt baby aan in Beverwijk

29 april 2018, 15.38 uur · Aangepast 29 april 2018, 18.41 uur · Foto: Privéfoto

BEVERWIJK "Het is echt gevaarlijk", zegt de moeder van Jayden (1) nadat haar kind voor de tweede keer is aangevallen door een heuse treitermeeuw. In de Breestraat in Beverwijk liep ze afgelopen donderdag toen haar zoontje uit het niets in de wandelwagen werd aangevallen door de meeuw. Jayden heeft er een flinke kras op zijn gezicht aan over gehouden.

Volgens de moeder van het onfortuinlijke jongetje heeft de meeuw inmiddels meer mensen aangevallen. Jayden zat donderdag lekker een croissantje in zijn buggy te eten toen de meeuw op hem afvloog. En dat was niet voor het eerst. "De eerste keer kon ik hem nog wegjagen, maar nu niet", zegt de moeder tegen NH Nieuws.

Echt gevaarlijk
"Het zijn grote meeuwen, het is echt gevaarlijk", zegt ze om vooral mensen met kinderen te waarschuwen. Ze heeft de huisartsenpost gebeld maar volgens de dokter loopt Jayden geen verder gevaar door de kras. Het jonge slachtoffertje is nog steeds gek op dieren, maar is wel erg geschrokken.

De praktijken van deze treitermeeuw doen erg denken aan de terror-oehoe die enkele jaren terug in Purmerend de gemoederen weken lang bezig hield en tientallen mensen lastig viel.