Telstar verliest met tien man van Cambuur

28 april 2018, 23.36 uur · Aangepast 29 april 2018, 01.33 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk-Jan Dijks

VELSEN-ZUID Telstar heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie verloren van SC Cambuur. De Friezen gingen met de 1-0 winst terug naar huis. Telstar moest na een half uur al met tien spelers verder nadat Rodny Cabral rood kreeg en Justin Mathieu de gegeven strafschop verzilverde.

Nadat alle slingers van het veld waren verwijderd kon het duel in Velsen-Zuid van start gaan. Voor Telstar stond er niets meer op het spel. Cambuur kon bij winst nog een plek omhoog als Emmen zou verliezen van Jong Utrecht.

De beginfase was gelijkopgaand, waarbij Telstar iets meer balbezit had, zonder daarmee echte kansen te kunnen creëren. De eerste kans voor de ploeg van Mike Snoei ontstond na een klein kwartier spelen toen een schot van Senne Lynen via het been van een Cambuurspeler maar net naast ging. Aan de ander kant ging een vrije trap van Dan Crowley ook maar net naast.

Rood Cabral
Na een half uur spelen ontstond consternatie nadat Rodny Cabral een rode kaart kreeg. Hij had Justin Mathieu een tikje gegeven in het strafschopgebied. Mathieu nam die zelf en schoot Cambuur op de onverdiende voorsprong: 0-1. Alles en iedereen van Telstar ging tekeer tegen de gegeven strafschop. De verzorger van Telstar werd wegens zijn opmerkingen zelfs naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Bijl.

Sommige Cambuurfans misdroegen zich daarna achter het doel van de eigen keeper en zochten de confrontatie met het thuispubliek. Een deel van het publiek vluchtte daarvoor weg.

Rody de Boer behoedde zijn ploeg in het resterende kwartier tot de rust voor een grotere achterstand. Andrija Novakovic had nog een kansje op de gelijkmaker, maar die werd hem ontnomen door Matthew Steenvoorden. Steenvoorden kreeg daar geel voor en raakte er zodanig bij geblesseerd dat hij gewisseld moest worden.

Het heilige moeten ontbrak een beetje bij Telstar in de tweede helft. De ploeg kreeg in de 71e minuut opnieuw een strafschop nadat Rody de Boer in de fout ging. Kevin van Kippersluis schoot de penalty matig in zodat De Boer zijn fout kon herstellen en de penalty kan stoppen. De Boer moest nog vaker in actie komen en werd dan ook tot man of the match uitgeroepen.

Telstar was al zeker van de tweede ronde van de play-offs en dus moet de ploeg zich daar nu op gaan voorbeeiden.

Opstelling Telstar: de Boer, Brito, van Huizen, van Iperen (Zamouri/82), Cabral, Lynen, Schouten (Najah/61), Hamdaoui (Junior/61), Sno, Novakovich en Platje

Opstelling SC Cambuur: Cummins; v. Deelen (Houtkoop/60), Steenvoorden (El Baad/44), Schilder, v. Wermeskerken; Schils (Kallon/69), Crowley, Boerlage; Mathieu, Barto, v. Kippersluis