Ga naar Content

Naardense wijk 'vergeten' bij geluidsmetingen A1

NAARDEN Bewoners van het Jac. P. Thijssepark voelen zich in de steek gelaten. In andere wijken langs de A1 worden metingen gedaan om geluidshinder in kaart te brengen. Maar het Jac. P. Thijssepark, ingeklemd tussen de A1 en de Rijksweg, wordt overgeslagen.

"Een klap in het gezicht", zo omschrijft bewoner Henk Doorn van het Jac. P. Thijssepark het. Rijkswaterstaat gaat na de aanpassing van de A1 op diverse plekken metingen doen om te kunnen beoordelen of er ergens extra maatregelen nodig zijn om geluidshinder te verminderen. Maar de huizen in zijn wijk zijn in het verleden niet aangemerkt als 'geluidssaneringswoningen'.

Ook is het deel van de A1 langs hun woningen niet aangepast. En daarom trekken deze bewoners, die soms al tientallen jaren geluidshinder ondervinden, aan het kortste eind.

Met gehoorbescherming in de tuin 
Henk Doorn demonstreert NH Nieuws de gehoorbeschermers die hij opzet als hij in de tuin wil zitten. "Echt buiten zitten is er niet bij, we zitten heel weinig in de tuin. Het is een blijvende storing in je 'zijn', zeker als je buiten bent." Doorn heeft vorig najaar nog een enquête in de wijk gehouden, daaruit bleek dat veel mensen zich erg storen aan het langsrazende verkeer.

PvdA Gooise Meren
De lokale PvdA heeft vragen aan het college gesteld. De partij wil dat de wijk Jac. P. Thijssepark ook wordt meegenomen in de geluidsmetingen. Lijsttrekker Rolien Bekkema: "Als uit de metingen komt dat er hier forse overschrijdingen zijn dan moet er op worden ingegrepen."  

Foto: NH Nieuws