Ga naar Content

Politie tevreden: Koningsdag 2018 'gemoedelijk' verlopen

KONINGSDAG De politie kijkt tevreden terug op Koningsdag 2018. "Het is allemaal goed verlopen, op een paar kleine incidentjes na", zegt de politie tegen NH Nieuws.

Er waren - zoals wel vaker op Koningsdag - wel veel mensen met een slok op, met als gevolg veel wildplassers en opstootjes. In Haarlem ontstonden 's avonds meerdere ruzies op onder meer de Gedempte Oudegracht en de Grote Houtstraat. Tegen middernacht was het rustiger in de binnenstad.

Steekpartij
In Hoorn werd gisteren een jongen in zijn been gestoken. Volgens omstanders was er een ruzie geweest op de Zuiderkruisstraat waarbij iemand de jongen had gestoken met een mes. De politie zoekt naar mensen die hiervan getuigen zijn geweest, maar vermoedt dat dit incident niet met Koningsdag te maken heeft.

Lees ook: Grote drukte met Koningsnacht in Amsterdam

Ook in Amsterdam was het relatief rustig. Het enige noemenswaardige incident volgens de politie was toen een groepje jongeren op de Nieuwendijk de politie bekogelde met voorwerpen. De ME en politie te paard kwamen in actie om de groep uiteen te drijven. Een aantal jongeren werd aangehouden. In totaal werden in Amsterdam 107 arrestaties verricht, vergelijkbaar met vorig jaar.

Feest in fietstunneltje
In het fietstunneltje bij het Amstel Hotel in Amsterdam kon een grote groep mensen er aan het einde van de avond nog geen genoeg van krijgen en feestte het gezelschap nog even naar hartenlust door. De meute vermaakte zich met harde muziek totdat de politie rond 23.00 uur duidelijk maakte dat het mooi was geweest. De feestvierders luisterden direct en zetten de muziek uit. 

Lees ook: Politie grijpt in bij Koningsdagfeest in fietstunneltje

Koningsdag in Purmerend was 'gezellig', in Zaandam 'gemoedelijk' en in het Gooi 'erg rustig'. Op plekken waar grote groepen bij elkaar waren ontstonden er soms opstootjes, "maar niet meer dan gebruikelijk op vrijdagavonden", aldus de politie. 

Lees ook: Slapen op de vrijmarkt voor het beste plekje: 'Ik was hier gistermiddag al'

Het grote feest van radiozender SLAM! in Alkmaar verliep gemoedelijk, ondanks de vele tienduizenden aanwezigen. In de Alkmaarse binnenstad was het druk, maar ook hier waren verder geen bijzonderheden.

Zo vierde jouw buurt Koningsdag!
Van het Texelse Oosterend tot de Hilversumse Groest: overal in de provincie werd gisteren de 51e verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. NH Nieuws was er een groot gedeelte van de dag live bij en zette beelden uit de hele provincie achter elkaar. Bekijk hier onze compilatie.

Weten hoe Koningsdag in jouw woonplaats werd gevierd? Kies in het menu op de app of site jouw regio en bekijk de reportages van onze verslaggevers.

Foto: ANP