Ga naar Content

Begrip voor staking bagagepersoneel Schiphol: "Maar je wilt ook gewoon je vlucht halen"

SCHIPHOL De werkonderbreking van medewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars op Schiphol heeft vanmiddag niet tot grote vertragingen geleid.

Voor aanvang bestond de vrees dat door de werkonderbreking van drie kwartier reizigers met flinke vertraging zouden vertrekken. Hoewel Schiphol maatregelen had genomen 'om een zo soepel mogelijke doorstroom' te garanderen voor reizigers, kwam het moment van de staking zeer ongelegen. Veel gezinnen met schoolgaande kinderen vlogen vandaag naar hun vakantiebestemming om daar de meivakantie door te brengen. 

Lees ook: Bagagepersoneel staakt vanmiddag tijdens topdrukte op Schiphol

De staking lijkt wat dat betreft geen roet in het eten te hebben gegooid, al hielden sommige reizigers hun hart vast. "Wat minder", oordeelt een man over het moment van de staking. Hij staat op het punt om met z'n vrouw naar Spanje te vliegen. "Dus we hopen dat het snel voorbij is." 

Lees ook: Vakbond dreigt met acties op Schiphol in aanloop naar meivakantie

Een andere man toont begrip voor de actie, waarmee het vracht- en bagagepersoneel een betere CAO hoopt af te dwingen. "Als reiziger zijnde kan ik er wel begrip voor opbrengen, anderzijds wil je ook gewoon je vlucht halen. Dat alles netjes loopt, dat je aankomt en dat je bagage er ook is. Ik heb begrepen dat het een korte actie is, dus laten we hopen dat we goedkomt."

Foto: NH Nieuws