Whatsapp

Noord-Holland

Terugkijken: zo vierde Noord-Holland Koningsdag 2018

28 april 2018, 00.30 uur · Aangepast 28 april 2018, 01.41 uur

NOORD-HOLLAND Van het Texelse Oosterend tot de Hilversumse Groest: overal in de provincie werd vandaag de 51e verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. NH Nieuws was er een groot gedeelte van de dag live bij en zette beelden uit de hele provincie achter elkaar. Bekijk hierboven de feestelijke compilatie.

Zo groot als in Den Haag is het niet, maar ook in Amsterdam werd Koningsnacht uitbundig gevierd. Vooral voor café De Blaffende Vis in de Jordaan was er geen doorkomen aan, merkte ook deze automobilist.  

Lees ook: Iconische foto Van der Laan met koning levensgroot in de Amsterdamse Jordaan

Terwijl het gros van de feestgangers huiswaarts keerde, gingen op meerdere plekken in de provincie de wekkers al af. Want wie goed wil verdienen op een vrijmarkt moet er vroeg bij zijn.  

Vroeg waren Frank Roelvink en zijn zoontje Diego zeker. Stipt om half zes meldden ze zich op een verder nog verlaten Stationsplein in Beverwijk. "Wakker worden ging wel makkelijk", zegt Frank. "Alleen Diego had er wat moeite mee."

Lees ook: Wijkers willen vrijmarkt terug op de Bree: "Nu is er helemaal niets"

In Amstelveen gaan ze nog een stapje verder, zo bleek vanochtend op de Amsterdamseweg. Verslaggeefster Eline Boshuizen trof daar een dame uit Ouderkerk aan de Amstel die voor een goede plek op de markt een nacht had overgeslagen. 

Benen strekken
De dag is nog jong als in Alkmaar het Slam!-feest begint. Niet veel later wordt er uitbundig gehost op de beats van dj's Hardwell en Firebeatz. Ook in Enkhuizen werden de benen gestrekt, waar ondanks een dreigend tekort aan vrijwilligers de traditionele wielerronde toch doorging. 

Lees ook: "Ik denk dat mensen hebben gedacht: gaat Koningsdag nog wel door?"

Zoals ieder jaar werd Koningsdag ook op de Amsterdamse grachten gevierd, al ging het op de Prinsengracht bijna mis: een speedboot maakte water en dreigde te zinken. Er vielen geen gewonden, maar de opvarenden moesten hun feestje op de wal voortzetten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op Koningsdag
NH Nieuws houdt je de hele dag op de hoogte van alles wat er speelt bij jou in de buurt. Kies in het menu op de app of site jouw regio voor het laatste lokale nieuws over Koningsdag 2018. 

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem, dan kun je ons de hele dag volgen via onder meer onze app, Facebook, Instagram, radio en televisie.

NH Nieuws
Whatsapp