Start van hoofdcontent
NL
V

Wijkers willen vrijmarkt terug op de Bree: "Nu is er helemaal niets"

27 april 2018, 21.58 uur

BEVERWIJK De nieuwe locatie voor de jaarlijkse vrijmarkt in Beverwijk is veel inwoners een doorn in het oog. Omdat de Breestraat vorig jaar werd gerenoveerd, werd de markt verplaatst naar het Stationsplein. Maar nu de werkzaamheden zijn afgerond, keert de markt niet terug. "Vreselijk, nu is er helemaal niets."

Toen de Breestraat vorig jaar meer op een bouwput dan op een winkelstraat leek, besloot de oranjevereniging in overleg met de gemeente de vrijmarkt naar het Stationsplein te verhuizen.  

Lees ook: Vijf uur op voor het beste plekje op de Vrijmarkt

Veel Wijkers dachten dat de markt dit jaar zou terugkeren in de Breestraat, maar die hoop bleek ijdel. "Het was hier veel gemoedelijker", zegt een inwoonster. "Je zat hier veel warmer en als het regende kon je even schuilen. Gewoon gezellig."

Die gezelligheid keert niet terug, helpt Gé Hofman van de Oranjevereniging Beverwijk de pleitbezorgers uit hun droom. "De gemeente heeft een evenemententerrein aangewezen, dat is het Stationsplein. Daar gaan we het voortaan organiseren."

Obstakels
Hofman legt uit dat de handhaving eenvoudiger is op het Stationsplein. Bovendien is het Stationsplein na afloop sneller schoon dan de Breestraat, waar de nieuw aangelegde plantsoenen en fietsnietjes zeker voor de gemeentereiniging obstakels vormen. 

Lees ook: Breestraat in Beverwijk eindelijk klaar: "Het is hier fantastisch"

Maar Beverwijkers houden voet bij stuk. "De Breestraat is het centrum van Beverwijk en dat is altijd gezellig geweest. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer terug", zegt een bewoonster. Uiteindelijk is het aan de gemeente om een definitief besluit te nemen.    

NH Nieuws