Ga naar Content

Langedijk heeft nieuwe coalitie rond

27 april 2018, 14.00 uur · Aangepast 28 april 2018, 23.02 uur
Door: · Foto:

ZUID-SCHARWOUDE De onderhandelingen voor een nieuw gemeentebestuur voor Langedijk lopen voorspoedig. Vijf partijen zijn het eens geworden over een coalitie en de verdeling van de wethoudersposten.

Dorpsbelang Langedijk, VVD, Hart voor Langedijk/D66, ChristenUnie en PvdA zijn er uit. Een nieuwe coalitie is rond en een concept bestuursakkoord ligt klaar. Als dat akkoord, dat de naam: 'De Vaart in Langedijk!' draagt, getoetst is wordt het op 7 mei gepresenteerd.

Lees ook: Gemeenteraadsverkiezingen: bekijk hier de uitslag in Langedijk

Dienstverlening, ambtelijke samenwerking met Heerhugowaard, sociale wetgeving, solide financieel beleid en duurzaamheid zijn enkele speerpunten voor de komende vier jaar. Ook de namen van toekomstige wethouders zijn bekend gemaakt.

Het gaat om Ad Jongenelen (Dorpsbelang), Nils Langedijk (HvL/D66), Marcel Reijven (PvdA) en Jasper Nieuwenhuizen (VVD). Nieuwenhuizen was de afgelopen periode ook al wethouder. Jongenelen was tot voor kort raadslid in Heerhugowaard. De planning is dat deze wethouders op 8 mei worden gekozen en geïnstalleerd.