Ga naar Content
Noord-Holland

Bagagepersoneel staakt vanmiddag tijdens topdrukte op Schiphol

27 april 2018, 15.58 uur · Aangepast 27 april 2018, 16.21 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Medewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars op Schiphol leggen vanmiddag drie kwartier lang het werk neer. Dit betekent dat reizigers rekening moeten houden met mogelijk ernstige vertragingen.

De staking komt uitgerekend op een van de drukste momenten van het jaar. Vandaag start de meivakantie en vertrekken veel gezinnen met het vliegtuig naar het buitenland. Schiphol neemt extra maatregelen om "een zo soepel mogelijke doorstroom te garanderen voor reizigers".

Het personeel van de bagagehandelaars klaagt over een te hoge werkdruk en achterlopende loonontwikkeling. Eerder leidde dat ook al tot stiptheidsacties bij de bedrijven.

Stiptheidsacties
Volgens FNV wordt het werk neergelegd tussen 17.00 uur en 17.45 uur, zowel bij het laden en lossen van vliegtuigen als bij de bagageafhandeling. Ook houden medewerkers van de drie bedrijven weer stiptheidsacties. Die zijn waarschijnlijk om 19.00 uur voorbij.

Lees ook: Vakbond dreigt met acties op Schiphol in aanloop naar meivakantie

"We betreuren de overlast voor reizigers, maar we hebben de bedrijven ruim op tijd ingelicht. Helaas hebben onderhandelingen, het stellen van een ultimatum en het houden van stiptheidsacties niet tot resultaat geleid. We kunnen niet anders dan overgaan tot werkonderbrekingen'', aldus vakbondsonderhandelaar Asmae Hajjari.