Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Vijf uur op voor het beste plekje op de vrijmarkt

27 april 2018, 10.23 uur · Aangepast 27 april 2018, 16.26 uur

BEVERWIJK Hoewel de dag voor de meeste mensen misschien nog op gang moet komen, waren veel ouders met kinderen vanochtend extra vroeg uit de veren. Er wacht ze vandaag namelijk een belangrijke taak: zoveel mogelijk spullen verkopen op de vrijmarkt. Zo ook in Beverwijk. Toen de zon nog niet eens op was stalden kinderen met hun ouders al hun kleedjes uit voor de vrijmarkt op het parkeerterrein de Halve Maan.

De plek tegenover het station is niet de traditionele plek voor de vrijmarkt. Dat is de Breestraat. Vorig jaar werd, door de renovatie van de winkelstraat, uitgeweken naar de Halve Maan. Dat de vrijmarkt daar nu weer werd gehouden was voor veel mensen een verrassing, want de renovatie van de Breestraat is per slot van rekening voltooid. Uit protest vouwde een enkeling toch zijn kleedje uit in de Breestraat, maar verreweg het drukst was het op de nieuwe locatie.

Lees ook: Koningsdag 2018: alles wat je moet weten

Beverwijker Frank Roelvink en zijn zoontje Diego kwamen daar al om half zes aanrijden. "Om zeker te zijn van een goed plekje", zegt Frank tijdens het uitladen van zijn spulletjes. Diego denkt voor honderd euro aan oud speelgoed op te halen, maar na een halfuur staat hij een euro in de min. Hij heeft voor vier erro een politiebusje gekocht. "Dus moeten we nu extra hard aan de slag, om het verlies goed te maken", aldus Frank.