Ga naar Content

Jonas Svensson: "Ik voel me leeg"

ALKMAAR Het was een aparte trainingsweek voor AZ na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord. Waar de ene speler alweer redelijk over die verliespartij heen is, is de ander nog steeds behoorlijk teleurgesteld. "Ik moet toegeven dat ik er nog niet echt overheen ben. Ik voel me leeg. Ik heb zo lang naar de bekerfinale toegeleefd en als je dan tweede wordt dan voel je je gewoon leeg", vertelt verdediger Jonas Svensson.

Dankzij de veelbesproken vijfmans verdediging mocht Ricardo van Rhijn, die dit seizoen niet bijzonder veel aan spelen toekomt in het eerst, wel starten in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. "Daar was ik hartstikke blij en trots mee dat ik die kon spelen. Ik heb niet alles gespeeld dit seizoen maar ik ben wel heel blij dat ik doe wedstrijd deel uit kon maken van de basis elf."

"Ajax is natuurlijk mijn club"
Lang om na te treuren heeft AZ niet. Zondag wacht alweer een belangrijke wedstrijd, de derby tegen Ajax. Een bijzondere wedstrijd voor Van Rhijn. "Ajax is natuurlijk mijn club. Daar heb ik vijftien jaar rondgelopen. Daar ben ik vanaf jongs af aan opgegroeid. Ik heb er een hele mooie tijd gehad dus dat zal gek worden."

Frustratie eruit gooien
Voor de andere spelers is het natuurlijk ook een belangrijke wedstrijd. Winnen is het medicijn om de verloren bekerfinale te doen vergeten."Het is een mooie wedstrijd om de frustratie er op het veld uit te gooien. We spelen tegen een geweldig team in een geweldig stadion. Ik heb er nog nooit gespeeld en hoop dat het een mooie belevenis wordt", aldus Svensson.

NH Radio is er zondag uiteraard bij. Vanaf 14.00 uur hoor je live het verslag vanuit de Amsterdam Arena. 

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe