Ga naar Content

Lintje voor Koedijkse topvrijwilliger: "Het zijn allemaal mijn kinderen"

ALKMAAR "Als ze het had geweten dan had ze er niet gestaan". Zo bescheiden is Yvonne Zut uit Koedijk. Ze kreeg vandaag tijdens de lintjesregen de versierselen opgehangen van de Alkmaarse burgemeester vanwege het vele vrijwilligerswerk wat zij doet.

Yvonne (62) is een van 334 bijzondere Noord-Hollanders die vandaag voor één keer in de spotlights staan. Het levende voorbeeld voor wie de lintjes bedoeld zijn.

Ruim veertig jaar is Yvonne al actief voor de G-sporters van SV Koedijk. Daarnaast is ze actief bij de Zonnebloem en gaat zij mee met vakantiereizen voor senioren. Maar ook voor de bekende Gondelvaart van Koedijk is zij al meer dan vijfentwintig jaar in touw.

Als een moeder
"Méér dan terecht dat Yvonne deze onderscheiding krijgt", stelt Martin Fellensiek van SV Koedijk. "Ze is als een moeder voor ons handbalteam van G-sporters. Ze kent de doelgroep en kan er ook omgaan. Want het zijn mensen met niet een soort beperking, maar een heleboel verschillende."

Lees ook: Lintjesregen: deze mensen kregen een lintje in jouw gemeente

Yvonne Zut coacht haar handballers, begeleidt ze naar wedstrijden, maar is er ook buiten de sport om voor haar dames en heren. In 2016 behaalde haar team de gouden plak bij de Special Olympics in Nijmegen.

Liefde
Zelf blijft ze bescheiden, maar ze is trots op de erkenning voor haar 'werk'. "Het zijn allemaal mijn kinderen en je krijgt er ook zoveel liefde voor terug. Dat is wat je nodig hebt. Meer dan een medaille."

Foto: NH Nieuws