Ga naar Content

Muiderberg is meer dan een fileknooppunt: "Schandelijk dat ze een verkeerschaos naar het mooie dorp vernoemen"

MUIDERBERG Muiderberg heeft vanaf nu een eigen brug in Amsterdam. Zo hopen de Muiderbergers dat het dorp bekender wordt. De brug is feestelijk geopend met Muiderberger Freek de Jonge.

Ras-Muiderberger Rob van Dijk is het zo zat dat iedereen het dorp alleen kent door het fileleed van knooppunt Muiderberg. "Ik vind het schandelijk dat ze een verkeerschaos naar het mooie dorp vernoemen", vindt hij. 

Daarnaast ergert hij zich aan het feit dat niemand het dorp Muiderberg kent, want het heeft zo veel moois te bieden. Zoals de Brink, volgens Jur Jonges "het kloppend hart van Muiderberg". Maar ook het kitesurfstrand staat symbool voor het dorp. "Natuurlijk moet Muiderberg wel een geheim blijven, maar een meer publiek geheim dan dat het nu is", aldus Rob. 

Muiderbergplein
En dus schreef hij allerlei instanties aan om Muiderberg de bekendheid te geven die het verdient. "Mijn ambitie was natuurlijk dat ze het Rembrandtplein zouden omdopen tot Muiderbergplein, maar het werd een brug in Amsterdam-Noord."

De brug is niet echt bijzonder, "maar het is een beginpunt aan het wereldberoemd maken van Muiderberg", zo besluit hij. De brug is feestelijk geopend met het Muiderberglied van Freek de Jonge.

Foto: NH