Noord-Holland

Zon, maar ook regen en wind op Koningsdag: bekijk hier het weerbericht voor morgen

26 april 2018, 19.52 uur · Aangepast 26 april 2018, 21.06 uur

ANP / NH Nieuws
ANP / NH Nieuws

- NOORD-HOLLAND Koningsnacht en -dag beloven in de hele provincie weer een prachtig feest te worden. Grote vraag is natuurlijk wat het weer vannacht en morgen doet. NH-weerman Jan Visser bedient ons op onze wenken en kijkt vooruit.

Eigenlijk krijgen we van alles wat, zo valt zijn voorspelling samen te vatten. "De nacht verloopt droog", kan hij de Koningsnachtvierders geruststellen. "De temperatuur daalt later naar een graad of 6."

Lees ook: Koningsdag in Noord-Holland: dit is er te doen in jouw regio!

's Ochtends
Dan Koningsdag zelf. Wie 's ochtends al op pad gaat, pikt volgens Visser het mooiste weer mee. "De ochtend verloopt droog en er is geregeld zon. De temperatuur is 12, 13 graden en er is weinig wind."

's Middags
Door naar de eerste helft van de middag. Dan is het nog droog en krijgen we te maken met 'dikkere bewolking', aldus onze weerman. "In de tweede helft is er kans op regen." Daar staat tegenover dat het met een temperatuur van 14, 15 graden wel wat zachter is. 

Lees ook: Oranjedienstregeling op het spoor: dit moeten treinreizigers weten voor Koningsdag

's Avonds
In de avond wordt het 'allemaal wat minder', sluit Visser af. "Dan wordt het echt regenachtig."

Nog geen plannen op koningsdag?
NH Nieuws heeft alle activiteiten bij jou in de buurt voor je op een rijtje gezet. Kijk hier voor een overzicht. Blijf je liever thuis? Geen probleem, ook dan ben je bij NH Nieuws aan het juiste adres. We houden je de hele dag op de hoogte van alle gebeurtenissen in jouw buurt via onder meer onze app, Facebook, Instagram, radio en televisie.