Ga naar Content
Noord-Holland

Petitie gestart om belaagde ijssalon-eigenaresse te steunen

26 april 2018, 18.45 uur · Aangepast 26 april 2018, 18.55 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM Er is een petitie gestart voor voormalig ijssalonhoudster Gilly Emanuels uit Hilversum. Ze wordt vervolgd omdat ze met fysiek geweld opkwam tegen jongens die haar uitscholden.

Het doel van de petitie is om ervoor te zorgen dat Emanuels niet daadwerkelijk vervolgd wordt. Ook willen de bedenkers van de petitie een protestmars organiseren om streun te betuigen aan mensen als Gilly Emanuels, die slachtoffer zijn geworden van straattereur. 

Lees ook: Belaagde eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling: "Ik ben sprakeloos"

Emanuels werd al tijden belaagd door een groep straatjongens, die haar ijssalon vernielden door een ruit in te gooien en een Surinaamse vlag met poep te besmeuren. Ook maakten ze haar uit voor 'kankeraap' en 'kankerneger'. Uiteindelijk liep dit zo hoog op dat er een handgemeen ontstond tussen de jongens en Emanuels, waarbij ze zichzelf met een stok verdedigde. 

Lees ook: Hilversumse onderneemster overladen met steunbetuigingen na vernielingen en intimidatie

Van dat handgemeen is vorig jaar augustus een video online gekomen waarbij zichtbaar is hoe Emanuels slagbewegingen maakt met de stok. Meer dan een half jaar later werd Emanuel op basis hiervan aangeklaagd voor mishandeling. De buren van Emanuels vonden dit zo bizar dat ze een crowdfundingsactie voor de onderneemster zijn begonnen. 

Lees ook: Buurtbewoners starten crowdfundingsactie na vervolging belaagde ijssalon-eigenaresse

Naast die actie is er nu dus ook een petitie gestart. Inmiddels zijn er 134 handtekeningenopgehaald. De petitie is te tekenen op petities24.com.