Noord-Holland

NL
V

Flessenpost na half jaar boven water: "De Noordzee komt nog wel"

25 april 2018, 22.50 uur · Foto: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

NOORD-HOLLAND Het zwierf ruim een half jaar in het water en werd er tijdens een opschoonactie uitgevist door een medewerker van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: de flessenpost van Judith Louwes en Els Smit. De fles bevat een brief met wijsheden én een aantal 'kleine schatten'. Het waterschap deelde de post op Facebook.

"Dag eerlijke vinder", beginnen Judith en Els hun brief, die ze per flessenpost verstuurd hebben op 28 oktober 2017. "Wij zijn twee hartsvriendinnen die al een wijze en respectabele leeftijd van 57 en 60 jaar hebben bereikt", gaan ze verder. "En we geven wat wijsheden door!"

Dat zijn tips als "blijf jezelf en luister naar jezelf" en "zonder het eerste, lukt het tweede niet". Om af te sluiten met: "Omdat jij deze tijdcapsule hebt gevonden zeggen we tegen jou: proost en vier het leven!" Behalve de brief zat er ook een aantal voorwerpen in de fles, waaronder geluksthee, een sleutel ("de sleutel naar geluk!"), belletjes, snoepjes en een gelukspoppetje.

Noordzee
De flessenpost is een jaarlijkse traditie voor de twee vrouwen. "Els en ik plannen elk jaar een avondje in ons drukke leven. Dan laten we een wensballon op, stoppen voorwerpen in een lege wijnfles met een brief erbij en zoeken een mooi plekje om de fles in het water te gooien", vertelt Judith. Het oplaten van de wensballon lieten de vriendinnen dit jaar wel achterwege, omdat het te hard waaide.

Judith vindt het heel leuk dat de fles gevonden is. "Hij is een jaar niet gevonden, maar ook een keer al vier dagen later. De Noordzee heeft 'ie nog nooit bereikt, maar dat komt nog wel een keer", sluit ze hoopvol af tegen NH Nieuws.