Nog steeds geen dader in beeld in zaak vermoorde geketende man bij viaduct A9

NOORD-HOLLAND - Op 27 april 1999 werd in het water van de Ringvaart bij de Zwanenburgerdijk het lichaam van een geketende man gevonden. De politie is nog altijd op zoek naar de dader en vraagt daarom in Bureau NH opnieuw aandacht voor de zaak.

De man werd gevonden onder het viaduct van de A9 bij Rottepolderplein, op de grens van Zwanenburg en Vijfhuizen. Hij blijkt in een foetushouding te zijn vastgebonden en is verzwaard met een ketting van vijf meter en zes hangsloten.

Volgens politiewoordvoerder José van Dijk is het daarom al bijzonder te noemen dat de man überhaupt is gevonden. "Er bleken twee haltergewichten van 15 kilo per stuk aan de man te hangen."

De man heeft daardoor maanden in het water gelegen, waardoor het onmogelijk was om hem te identificeren. "Desondanks weten we dat het moet gaan om een blanke man van 30 tot 60 jaar, die ongeveer 1.62 tot 1.72 meter moet zijn geweest. Opmerkelijk was zijn verzorgde gebit, waar ook kronen inzaten."

De politie heeft verder nog kunnen ontdekken dat zijn schoenmaat 42 was en dat er een kogel in een van zijn knieën zat. "Daarom denken wij dat hij mogelijk mank heeft gelopen."

Wie iets weet over de identiteit van de man of informatie heeft in de zaak, wordt verzocht te bellen met de politie via het telefoonnummer 0800-6070.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws