Ga naar Content
Sport

Logo Johan Cruijff ArenA onthuld

25 april 2018, 20.43 uur · Aangepast 25 april 2018, 20.55 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM Het logo van de nieuwe Johan Cruijff ArenA is zojuist onthuld. Vanaf komend seizoen draagt de ArenA ook Cruijffs naam. Symbolisch is gekozen voor de 71e geboortedag van Johan Cruijff voor de onthulling van het logo. Na de onthulling volgt de jaarlijkse Johan Cruijff Run. Frank Rijkaard onthulde het logo, samen met de kinderen van de overleden burgemeester Van der Laan, voorvechter van de naamswijziging. Rijkaard vertegenwoordigde de familie Cruijff.

Er was heel wat gedoe rond de herbenoeming van de Amsterdam ArenA. Nadat een jaar geleden de intentieverklaring werd uitgesproken om het stadion te vernoemen naar de legendarische nummer 14 bleef het lang stil.

Terwijl er op de achtergrond werd onderhandeld over de voorwaarden van de naamswijziging kwamen er veel geruchten naar boven. Zo zou de naam in oktober vorig jaar al wijzigen. Dat ging niet door. Ook zou er nog een sponsor aan de naam worden toegevoegd. De lange onduidelijkheid zorgde voor frustraties bij de familie van Cruijff en veel Ajax-fans.

Maar vanaf komend seizoen is het dan eindelijk zo ver: de Amsterdam ArenA heet officieel - dik twee jaar na het overlijden van de voetballegende - de Johan Cruijff ArenA.