Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Koning van tweedehands spullen geeft verkooptips: 'Zorg voor een rommelig kleedje'

26 april 2018, 10.24 uur · Aangepast 26 april 2018, 10.37 uur

NOORD-HOLLAND Op Koningsdag hopen vooral kinderen zoveel mogelijk van hun prullaria te verkopen, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Lex Gorsselink van kringloopwinkel Saartje is niet te beroerd om zijn succesvolle verkooptrucs te delen met NH Nieuws. Of hij dan niet bang is om te veel concurrentie te krijgen op de verjaardag van de koning? "Nee, het is echt een feest en dat moet zo blijven."

De drie tips van Lex die je een leeg kleed en een volle portemonnee gaan opleveren lees je hieronder:

  • Zorg voor een rommelig kleedje
    Mensen hebben vaak het idee dat een kleedje er geordend uit moet zien, zodat mensen in één opslag zien wat er te halen valt. Toch is het volgens Lex veel leuker als de spullen juist een rommelig geheel vormen. "Dan hebben mensen het gevoel dat ze er iets tussen kunnen vinden", legt hij uit. 

  • Kijk niet te veel op je mobiel
    Tot de ergernis van Lex spelen kinderen achter hun kleedje vaak veel met hun telefoon en maken ze daardoor nauwelijks contact met mensen die langslopen. Volgens Lex geeft dat het verkeerde signaal af. "Als klant denk je: er is geen interesse voor mij of voor de spullen." Hij verwacht dat veel mensen dan doorlopen, ook al zijn ze misschien wel geïnteresseerd in één van de koopjes.

  • Probeer hoogte te maken op je kleedje
    Lex heeft de ervaring dat veel klanten wat ouder zijn. Deze doelgroep kan niet altijd even makkelijk door de knieën zakken om de spullen te bekijken. Hij raadt daarom aan om ook in de hoogte te bouwen op het kleedje. Bijvoorbeeld door wat spullen op een tafeltje te leggen. Zet daar dan een doos op met boeken en andere 'uitzoekdingen', zoals Lex dat noemt. "Mensen kunnen dan veel makkelijker uitzoeken."
  • De 'koning van de tweedehands spullen' verwacht dat kinderen met deze tips een aardig zakcentje gaan verdienen tijdens Koningsdag. Zolang het weer dan ook nog even meewerkt, heeft iedereen volgens hem bovendien gewoon een leuke dag. "Dan zijn we dolgelukkig", denkt Lex zelfs.