Ga naar Content
Noord-Holland

Amsterdam vervangt betonblokken door definitieve anti-terreurmaatregelen

25 april 2018, 17.39 uur · Aangepast 25 april 2018, 17.55 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM (AT5) De gemeente gaat vanaf volgend jaar de betonblokken die vorig jaar in de stad zijn geplaatst naar aanleiding van meerdere aanslagen in Europa, vervangen door definitieve en zichtbare terreurmaatregelen.

In 2019 en 2020 moeten de tijdelijke betonnen blokken omgezet worden in definitieve inrijbeperkende maatregelen. Er moet gedacht worden aan bijvoorbeeld verzinkbare palen, terrashekken en fietsnietjes.

Lees ook: Betonblokken geplaatst voor Centraal Station Amsterdam

Ook worden de maatregelen niet alleen genomen op de plekken waar nu de tijdelijke blokken staan. Ook op nieuwe plekken in de stad worden maatregelen genomen. Dat is onder andere besloten in overleg met lokale ondernemers en de hulpdiensten om de drempel voor een aanslag te verhogen.

Lees ook: Betonblokken op toeristische plekken tegen terroristen

Ook zijn er onzichtbare maatregelen genomen. De besproken inrijbeperkingen worden de komende tijd uitgewerkt. Naast de genoemde maatregelen worden onder andere de wachtrijen bij musea ingekort en worden de vluchtroutes onder de loep genomen.

De betonblokken werden geplaatst op onder andere de Dam, het Rokin en ter bescherming van de wachtrij bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade.