Gemeente neemt maatregelen: vies strandje Blaricum ten einde?

BLARICUM - De gemeente gaat maatregelen nemen om het strandje bij de nieuwbouwwijk Blaricummermeent in Blaricum op te knappen. Zo wordt er een nieuwe brede zandstrook aangelegd, door zand uit het meer op te spuiten. Dit blijkt uit een reactie van wethouder Annemarie Kennis op vragen van de lokale partij Democratisch Alternatief Blaricum.

Buurtbewoners zijn het strandje al lange tijd spuugzat. Zo vertelde Neliete van Wijck eerder aan NH Nieuws: "Kijk maar om je heen. Het zogenaamde toiletgebouw ziet er niet uit en is stuk. Geen strand te bekennen, ik zie alleen maar pollen gras met megaveel onkruid."

Lees ook: Buurt is vies strandje spuugzat 

Toiletgebouw opgeknapt
De lokale partij Democratisch Alternatief Blaricum heeft naar aanleiding van de boosheid van de buurtbewoners vragen gesteld aan het college over het vieze strandje. Uit de reactie van wethouder Kennis blijkt dat er niet alleen een bredere strook zand komt maar ook dat het toiletgebouw wordt aangepakt. Er wordt nog gekeken of het helemaal vernieuwd wordt of alleen opgeknapt.

Barbecueplaatsen, betere verlichting en extra surveillance
Ook verzocht Democratisch Alternatief Blaricum het college om vaste barbecueplaatsen, betere verlichting en extra surveillance vanwege overlast. In een reactie op deze vragen zegt wethouder Kennis dat vaste barbecueplaatsen op advies van Staatsbosbeheer niet mogelijk is. Naar betere verlichting wordt gekeken in samenspraak met andere partijen. Tot slot geeft wethouder Kennis aan dat het gebied waar het strandje ligt buiten het gebied van de BOA's van de gemeente valt en dit onder de taken van de politie valt. 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi blaricum nieuws nhgooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws