Ga naar Content
Noord-Holland

Muziekfestival Hilversum Alive gaat toch door

25 april 2018, 14.39 uur · Aangepast 25 april 2018, 15.18 uur
Door: · Foto: ANP

HILVERSUM Het muziekfestival Hilversum Alive gaat door, omdat de gemeente heeft besloten om de subsidie te verdubbelen. Hierdoor heeft de organisatie van het festival geen geldgebrek meer.

In eerste instantie wilde de gemeente niet het volledige bedrag uitkeren dat de organisatie had aangevraagd. Hoewel de organisatie nog probeerde om het festival met een kleinschaligere opzet door te laten gaan, bleek dit uiteindelijk niet mogelijk. Daarom moest het bestuur toch de stekker eruit trekken.

Onder druk van Stadsfonds Hilversum heeft de gemeente nu toch nog besloten om 15.000 euro subsidie te geven. Daarmee levert de gemeente in totaal een bijdrage van 30.000 euro. Ook het Stadsfonds doneert geld aan de organisatie, die nu voldoende geld heeft verzameld om de voorbereidingen voort te zetten.

Lees ook: Jaarlijks muziekfestival Hilversum Alive gaat dit jaar niet door

In 2014 kon het driedaagse muziekfestival ook bijna niet doorgaan door geldgebrek, totdat de gemeente besloot om een subsidie toe te kennen van 15.000 euro. Als alles goed gaat, vindt het evenement dit jaar plaats van 29 juni tot en met 1 juli.