Twee jongeren lopen met nepvuurwapens politiebureau binnen

HILVERSUM - Twee jongens van 14 en 17 jaar oud zijn gistermiddag met nepvuurwapens het politiebureau aan de Groest in Hilversum binnengelopen. Eén van de jongens richtte het nepvuurwapen op de rug van de andere jongen.

Als een agent het tweetal uit Weesp ziet binnenkomen, wil hij gelijk zijn wapen pakken. Hij kan niet zien dat het wapen van de jongens nep is. Zodra de agent zijn hand op het holster legt, schrikken ze. De jongens geven gelijk toe dat het om een nepwapen gaat.  De andere jongen haalt vervolgens gelijk een tweede nepwapen uit zijn broek. 

Lees ook: Politie Hilversum: 'houd speelgoedwapen in verpakking'

Het tweetal is aangehouden en ook hun nepvuurwapens zijn in beslag genomen. De jongens zijn na een goed gesprek met hun ouders en de politie weer vrijgelaten. Wel hebben ze een proces-verbaal gekregen. 

Dringend verzoek
Vorige week waarschuwde de politie nog voor de nepvuurwapens: "Het afgelopen jaar zijn er wat incidenten geweest met speelgoedwapens." Ze deden een dringend verzoek aan mensen die de wapens op de kermis winnen in de verpakking te houden en pas thuis open te maken."Dit omdat ze dreigend overkomen en aangezien worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien", aldus de politie. 

 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi hilversum nieuws nhgooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws