Ga naar Content
Noord-Holland

Telstar gaat vol voor Van der Vaart: "Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten"

25 april 2018, 09.18 uur · Aangepast 25 april 2018, 13.43 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Telstar

VELSEN-ZUID Telstar gaat er alles aan doen om Rafael van der Vaart voor volgend seizoen naar Velsen-Zuid te halen. Dat onthult trainer Mike Snoei deze week in het voetbaltijdschrift VI.

Snoei vertelt in een interview met het blad dat technisch directeur Piet Buter van Telstar en hijzelf er vol voor gaan om van de sterspeler een Witte Leeuw te maken. "Ik weet dat Piet er alles aan gaat doen", zegt Snoei. "Hij vind het vast niet leuk dat ik dit al verklap, maar ik meen het. Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten."

Lees ook: Rafael van der Vaart wil voetballen bij Telstar

Volgens de trainer zou dat ook min of meer een logische stap zijn voor de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Hij komt hier uit de buurt, Piet heeft al met zijn vader Ramon gesproken. Die komt van De Kennemers en rijdt op de fiets naar Telstar."

Promotie
De Velsense eerstedivisionist mag nog altijd dromen van een terugkeer op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Telstar speelt volgende week de halve finale van de play-offs om promotie en dus dromen veel IJmonders van de eredivisie, waarin Telstar voor het laatst uitkwam in 1978. 

Lees ook: Kaartverkoop halve finale nacompetitie Telstar gaat hard: "Belangstellenden moeten snel zijn"

In afwachting daarvan droomt Snoei alvast hardop van de komst van Van der Vaart. "Ik zie een mooie rol voor hem. Als een spelverdeler. Hij krijgt een stuk verantwoordelijkheid en geloof mij nou, de ontwikkeling van die jonge gasten gaat een stuk sneller met Van der Vaart tussen hen in."

Anderhalf jaar geleden zei Van der Vaart zelf al eens dat hij zichzelf aan het einde van zijn carrière wel zou zien spelen bij Telstar.