Ga naar Content

Dringend wandelbuddy's gezocht voor blinden op Spaanse pelgrimtocht

MONNICKENDAM Zelf liep ze de tocht vorig jaar en vond het een onvergetelijke ervaring: de befaamde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella Nu wil Annemiek van Munster dat zes andere slechtzienden of blinden dit najaar hetzelfde kunnen meemaken. Maar dan moeten er ook zes "ziende" begeleiders mee. En haast is geboden, want anders kan de tocht dit jaar niet doorgaan.

Voor 10 mei kunnen de wandelbuddy's zich nog opgeven bij de Stichting Camino Anders Bekeken om in het najaar in bijna twee weken tijd de 200 kilometer af te leggen. "In het begin denk je: 'help!', maar later laat je het over je heen komen. Dan is elke dag weer een verrassing."

Weggetjes
De tocht leidt de deelnemers dwars door het fraaie noordoosten van Spanje met zijn eeuwenoude katholieke steden en dorpen. Zonder hulp van een buddy is de tocht niet te volbrengen. Annemiek: "In Nederland heb je allemaal keurig verzorgde wegen, maar daar zijn het landweggetjes en paden vol gaten en dan moet iemand die wel kan zien je begeleiden."

Vind je het leuk om te wandelen en blinden of slechtzienden te helpen aan een schitterend wandelavontuur? Geef je dan voor 10 mei op bij www.voyagebeyond.org. De tocht is van 8 tot 25 okober 2018.

Foto: NH Nieuws