Noord-Holland

Van fiets geslagen Sjaak (80) flink gehavend: "Dader had sorry moeten zeggen"

23 april 2018, 20.28 uur · Aangepast 24 april 2018, 13.16 uur

NH Nieuws/ Anne Klijnstra

- EGMOND AAN DEN HOEF Zijn vingers en zijn neus zijn gebroken, zijn pols is zwaar gekneusd en zijn hoofd zit vol met schaafwondjes: de 80-jarige Sjaak Palsma is zwaar gehavend nadat hij zaterdag van zijn fiets werd geslagen. Hij is blij dat hij het nog kan navertellen, maar boos over het feit dat de dader doorfietste. "Het is niets anders dan schande. En nou loop ik met de ellende."

De alombekende oud-drogist fietste zaterdag in de richting van Bergen, toen een man op een mountainbike hem tegemoet kwam. "Op tien meter afstand zag ik dat hij heel veel snelheid had", vertelt Sjaak. "Hij zette zelfs aan om nog harder te gaan rijden om door de bocht te kunnen, maar daar zat ik juist in. Ik kon 'm ontwijken, maar riep wel: 'Jonge, doe normaal!'"

Daar was de tegenligger overduidelijk niet van gediend, want even later kwam hij 'verhaal halen' bij Sjaak. "Hij kwam naast me fietsen en toen vroeg hij wat ik tegen hem zei. 'Dat je normaal moet doen', zei ik. Nou, toen kreeg ik dus een kaakslag." 

 

Lees ook: Bejaarde man (80) van fiets geslagen: "Hij heeft zijn neus en vingers gebroken"

De bejaarde man viel van z'n fiets en raakte flink gewond. Wielrenners van de Ronde van Noord-Holland stopten om eerste hulp te verlenen. "Hulde daarvoor! En ook de ambulance was heel snel ter plaatse."

Stijlloos
Inmiddels is Sjaak van de eerste schrik bekomen. De actieve Egmonder is blij dat hij geen doodssmak heeft gemaakt, maar hij vindt het gedrag van de mountainbiker 'stijlloos'. "Hij had terug moeten keren en moeten zeggen dat het niet z'n bedoeling was. En hij had z'n excuses aan moeten bieden."

Sjaak twijfelt of die ooit gaan komen. "Ik wil graag met hem in gesprek en hem zeggen dat 'ie zich gewoon aan de verkeersregels moet houden. Hij is niet de koning van de weg". Sjaak heeft aangifte gedaan bij de politie. "Hopelijk is hij gespot op een bewakingscamera."