Ga naar Content

Nieuwe plannen college Wijdemeren gepresenteerd: direct grote Gooise gemeente

23 april 2018, 16.23 uur · Aangepast 23 april 2018, 17.19 uur
Door: · Foto: Gemeente Wijdemeren

WIJDEMEREN Het nieuwe college in de gemeente Wijdemeren is vandaag gepresenteerd. Daarbij zijn ook de belangrijkste plannen van de coalitie tussen CDA, DorpsBelangen, VVD en D66 gepresenteerd voor de aankomende vier jaar.

Wat eruit springt en de meeste aandacht van het college krijgt, is de aanstaande fusie van de gemeente Wijdemeren. De provincie stelt dat Wijdemeren in 2021 samen moet gaan met Hilversum, maar de nieuwe coalitie zegt hier niets voor te voelen. Zij zien liever een algehele fusie van één gemeente Gooi en Vecht zonder een tussenstap. De provincie wil uiteindelijk ook naar een grote gemeente, maar wanneer is nog niet bekend. 

Lees ook: Gemeentelijke herindeling 't Gooi: wat gaat er veranderen?

Een ander belangrijk aandachtspunt van de coalitie is om de burgers meer inspraak te geven in het huidige politieke systeem. Dit willen ze gaan doen door onder meer dorpsraden een eigen budget en bevoegdheden te geven en op tijd te communiceren over politieke onderwerpen. Verder wil de coalitie direct inwoners raadplegen over wat er speelt in de gemeente.