Noord-Holland

Bejaarde man (80) van fiets geslagen: "Hij heeft zijn neus en vingers gebroken"

22 april 2018, 21.09 uur · Aangepast 24 april 2018, 12.42 uur

Privéfoto
Privéfoto

- EGMOND AAN DEN HOEF Een 80-jarige man uit Egmond aan den Hoef is gisterenmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij op straat van zijn fiets werd geslagen. Volgens zijn zoon, Erwin Palsma, is zijn vader geslagen door een mountainbiker. Hij heeft een gebroken neus en drie gebroken vingers.

Volgens Erwin werd zijn vader, die op de fiets reed, afgesneden door een mountainbiker op de Herenweg en zei hij daar wat van. Korte tijd later dook hij opnieuw op en gaf de man een stoot op zijn rug en in zijn gezicht. Hierdoor kwam de 80-jarige Sjaak ten val. De dader vervolgde zijn weg richting Bergen. 

Ambulance
"Hij viel van zijn fiets en heeft zijn neus gebroken. Zijn gezicht en handen zijn helemaal gehavend", vertelt zijn zoon geschrokken. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij zijn neus en een aantal vingers had gebroken. Ook was zijn hand zwaar gekneusd. Door zijn val de onfortuinlijke vader van Erwin onder de schaafwonden. 

Van dorpsgenoten hoorde hij dat zijn vader was gevallen. Wat zijn vader precies zou hebben gezegd voordat hij werd geslagen, weet Palsma niet. Het gaat momenteel naar omstandigheden goed met zijn vader. "Maar degene die het gedaan heeft, moet op het matje worden geroepen". Erwin benadrukt nog dat de mountainbiker niet meedeed aan de Ronde van Noord-Holland. De man fietste een andere kant op.

Politie zoekt getuigen
Volgens de politie gaat het om een blanke man tussen de 25 en 30 jaar met donker, kort geknipt haar. De man was gekleed in een donkere broek, donker shirt en fietste op een donkere mountainbike. Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.