Noord-Holland

15-jarige Haarlemse zet zich al zes jaar in voor eigen goede doel: Help4Kenya

22 april 2018, 19.00 uur · Aangepast 22 april 2018, 20.11 uur

HAARLEM - HAARLEM De 15-jarige Lilianne Piepenbrock uit Haarlem zet zich al zes jaar met hart en ziel in voor het goede doel dat ze zelf opzette: Help4Kenya. Vandaag organiseerde ze voor tientallen deelnemers zumba-lessen en een high tea. Ook verkocht ze zelfgemaakte spullen. De opbrengst gaat volledig naar Kenia: "Mensen helpen maakt mij gelukkig."

Lilianne worstelt zelf met haar gezondheid en lag tot voor kort in het ziekenhuis om aan te sterken. Haar moeder Sandra en anderen zijn supertrots op Lilianne dat ze de dag alsnog kon organiseren. 

Op 9-jarige leeftijd besloot ze zich in te zetten voor het Afrikaanse land. Lilianne is er al twee keer geweest. "Ik wilde graag iets doen voor anderen. Ik begon toen met het inzamelen van geld met mijn klas. We hadden toen genoeg ingezameld om een waterput te slaan in Mombasa."

Inzamelen
In Kenia bezocht Lilianne met haar moeder Sandra scholen en klinieken die zij sponsorde. "Ik vond het zo fijn om te doen dat ik besloot om zelf door te gaan. Het was mooi om te zien dat de scholen al vooruit waren gegaan, maar er moet nog veel gebeuren. Dus ik ga door het met het inzamelen van geld."

Vriendinnen en familie reageren goed op haar initiatief, maar sommige leeftijdsgenoten wisten er vroeger niet goed mee om te gaan. "Ik ben niet echt gepest, maar wel geplaagd. Dan haalden ze flessen weg die we hadden opgehaald of andere dingen. Daar ben ik wel onzeker over geweest en ik ben ook een tijdje gestopt. Maar nu weet ik zeker dat ik door wil gaan."

Lilianne's werk is te vinden via haar Facebookpagina.