Ga naar Content

Bussen vol AZ-supporters vertrekken richting De Kuip voor bekerfinale

ALKMAAR Duizenden AZ-supporters verzamelen zich momenteel bij het AFAS Stadion in Alkmaar. Zij vertrekken zo per bus richting De Kuip. Vorig jaar gingen er ongeveer 200 bussen in colonne naar Rotterdam en dat is dit jaar weer het geval. Om 18.00 uur begint in het stadion de bekerfinale tegen Feyenoord.

De spelersbus vertrok rond 11.30 uur al naar het hotel. De AZ-spelers gaan er rusten en vanuit daar rijden ze door naar De Kuip. Vanaf 12.00 uur wordt alles rondom de wedstrijd uitgezonden op tv, radio en online.

Omdat het de honderdste finale is in de historie van het Nederlands voetbal, krijgt de winnaar een speciale gouden versie van de beker. Als AZ de beker wint, dan is er waarschijnlijk vannacht een huldiging bij het AFAS Stadion. De echte huldiging is dan waarschijnlijk morgen. 

Bekijk hieronder het liveverslag

De hele dag live
NH Nieuws de hele dag live. Bij NH Nieuws doen we vandaag vanaf 12.00 uur live verslag van deze bijzondere finaledag. Dat begint al met het vertrek van de bussen en zal, vanuit Alkmaars perspectief, hopelijk doorgaan tot diep in de nacht. Via onze sociale kanalen, radio, televisie en de website houden we je de hele dag op de hoogte.