Ga naar Content

VIDEO: spelersbus AZ vertrokken richting De Kuip

ALKMAAR De selectie van AZ is zojuist per bus vertrokken naar het hotel. Daar zullen de spelers eten en rusten om vervolgens door te reizen naar De Kuip. Daar spelen ze om 18.00 uur tegen Feyenoord in de strijd om de honderdste KNVB-beker.

Vanaf 12.30 uur zullen de meeste AZ-supporters met bussen vanaf het AFAS Stadion naar De Kuip rijden. Vorig jaar gingen er ongeveer 200 bussen in colonne naar Rotterdam en dat zal dit jaar niet anders zijn. De overige supporters gaan met de trein of met een autocombi naar de finale.

Lees ook: AZ op jacht naar de beker: dit moet je weten over de finale!

Thuisblijvers hoeven niet te treuren en hoeven zeker niet eenzaam voor de tv te gaan zitten. De wedstrijd is namelijk op een groot scherm te zien in een overdekte tent op de Paardenmarkt, waar later ook Koningsdag wordt gevierd. Er is plek voor 3.000 fans en de toegang is gratis. Het meenemen van eigen consumpties is verboden. Om 16.00 uur gaat de tent open en een uur na de wedstrijd gaat 'ie dicht.

Lees ook: AZ speelde al zes keer een bekerfinale: kijk terug!

De hele dag live
NH Nieuws de hele dag live Bij NH Nieuws doen we vandaag vanaf 12.00 uur live verslag van deze bijzondere finaledag. Dat begint al met het vertrek van de bussen en zal, vanuit Alkmaars perspectief, hopelijk doorgaan tot diep in de nacht. Via onze sociale kanalen, radio, televisie en de website houden we je de hele dag op de hoogte.

Foto: NH Nieuws