Noord-Holland

Topdrukte bij opening buitenbad Huizen

21 april 2018, 21.56 uur · Aangepast 21 april 2018, 23.28 uur · Door Koen Bugter

Koen Bugter

HUIZEN - HUIZEN Buitenbad Sijsjesberg in Huizen heeft de deuren geopend voor zwemliefhebbers. Honderden mensen kwamen vandaag het begin van het buitenbadseizoen inluiden.

Erik Oldenzeel geeft leiding in het Gooise bad en is blij met het warme voorjaarsweer. De opening was al langer gepland. "We zijn vandaag op zaterdag 21 april open, omdat ons seizoen begint met de voorjaarsvakantie van de scholen. Dan moet je open zijn. Gelukkig is het weer mooi."

De badgasten stonden te springen om met het warme voorjaarsweer een duik te nemen. "We hebben diverse telefoontjes en mailtjes ontvangen, met de vraag: 'Waarom zijn jullie nog niet open?' We moesten ons nog voorbereiden. Het bad moest nog op temperatuur komen."

Kleur van de zon
Inmiddels is het bad helemaal klaar voor alle zwemmers. "Het water is nu zo'n 23 graden. Later in het seizoen wordt het 24, maar nu met dit warme weer is het al prima te doen." Badmeester Oldenzeel heeft zelf al een kleurtje van de zon gekregen. "Ja, we zijn veel buiten geweest om alles op tijd klaar te krijgen voor dit zwemseizoen. Ik heb gisteren zelf al het bad getest en het water is heerlijk."

Een vader bezoekt het bad samen met zijn zoons: "Anders zitten ze de hele dag te gamen. Nu kunnen ze lekker zwemmen."

Het zwemseizoen in buitenbad Sijsjesberg in Huizen duurt tot en met 9 september.