Ga naar Content

Kleine duizend fans bij uitzwaaitraining AZ: "Ben er wel zelfverzekerd over"

ALKMAAR Een kleine duizend fans bezochten de laatste training van AZ voor de bekerfinale. Zondag speelt de ploeg van John van den Brom in de Kuip de eindstrijd tegen Feyenoord. "Ik ben er wel zelfverzekerd over", aldus de jonge AZ fan Diego.

De opkomst viel wat tegen zaterdag bij de uitzwaaitraining. Vorig jaar speelden de Alkmaarders ook de bekerfinale en toen waren er een paar duizend mensen die hun club steunden op weg naar de finale. Ondanks de magere opkomst was het publiek luid aanwezig op het moment dat de selectie het veld betrad.

"De knallen waren soms wel hard, ik hoorde ook kinderen huilen. Niet heel leuk voor de kleintjes, maar ze moeten het aankunnen als ze hier naar toe komen", vertelt Diego, die zelf de wedstrijd thuis gaat kijken.

Lees ook: AZ gaat voor gouden 'dennenappel'

AZ wil graag revanche nemen op vorig seizoen. Toen verloor de Alkmaarse ploeg met 2-0 van Vitesse in de bekerfinale, dat moet zondag dus beter in Rotterdam-Zuid. "Het wordt 3-2 voor AZ en Jahanbakhsh gaat de winnende maken", hoopt Diego.

Lees ook: AZ zonder zorgen naar bekerfinale: "Iedereen is fit"

Live verslag vanaf 12.00 uur
De bekerfinale tegen Feyenoord begint om 18.00 uur. Via diverse kanalen doet NH vanaf 12.00 uur live verslag. Van het vertrek van de bussen tot aan de analyses van de deskundigen.

Foto: