Ga naar Content

Volendammer Gerry Vlak: "We hebben nog een kans"

VOLENDAM FC Volendam verloor vrijdagavond in eigen stadion met 2-1 van koploper Jong Ajax. Toch mag de ploeg van trainer Misha Salden blijven hopen op kwalificatie voor de play-offs, doordat Almere City FC óók verloor. "We hebben nog een kans en daar moeten we vol voor gaan", aldus middenvelder Gerry Vlak.

Vlak schoot zijn ploeg in de slotseconden van de eerste helft naast Jong Ajax (1-1). "Het was een ideaal moment dat we gelijk maakten. Dan stap je vol energie de kleedkamer binnen en ga je er weer met frisse moed tegenaan."

Invaller Sierhuis beslissend
In de tweede helft liet Jong Ajax zien vol voor de overwinning te willen gaan. Trainer Michael Reiziger haalde linksback Terry Lartey Sanniez naar de kant en bracht met Kaj Sierhuis een extra aanvaller binnen de lijnen. In de 83e minuut maakte hij de 1-2. Trainer Misha Salden: "Ik dacht toen niet aan het seizoen dat aan je voorbij gaat. Je probeert juist te redden wat er te redden valt en te corrigeren wat nodig is."

Vlak: "Wij wilden winnen vandaag. Dat is niet gelukt helaas. Toen ik het veld afliep, heb ik meteen gevraagd wat Almere had gedaan. Toen ik hoorde dat ze verloren hadden, wist ik dat we nog een kans hebben." Salden: "Ik ben erg blij dat we nog ergens om spelen volgende week. Het klopt dat we het niet helemaal meer in eigen hand hebben, maar dan moet Den Bosch twee keer winnen. We gaan het zien."

Lees ook: Jong Ajax houdt titelkansen levend dankzij winst in Volendam

Almere City FC - FC Volendam wordt zaterdag 28 april gespeeld, aftrap om 19.45 uur. Dat duel is uiteraard live op de radio te volgen bij NH Sport. In principe plaatst de winnaar zich voor de play-offs, tenzij FC Den Bosch zowel de inhaalwedstrijd tegen FC Emmen als de laatste competitiewedstrijd bij Go Ahead wint. In dat geval spelen de Brabanders in de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie.