Jong Ajax houdt titelkansen levend dankzij winst in Volendam

20 april 2018, 22.08 uur · Aangepast 21 april 2018, 02.01 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

VOLENDAM Jong Ajax heeft dankzij een 2-1 overwinning op FC Volendam de titelkansen levend gehouden. Dani de Wit zorgde voor de openingstreffer, maar de Amsterdammers zagen Gerry Vlak voor rust de 1-1 maken. Invaller Kaj Sierhuis zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende treffer.

Voor het duel begon was er al genoeg reuring in en rondom het stadion. Zo was er ruim aandacht voor Eric Gudde die de kampioensschaal toonde vanuit de kofferbak van zijn voertuig.

Kansen Jong Ajax
Jong Ajax kreeg al gelijk een enorme kans om op voorsprong te komen. De Colombiaanse spits Mateo Cassierra was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn inzet naast het doel van Hobie Verhulst eindigen. Een kopbal van Dennis Johnsen ging niet veel later nipt over het Volendamse doel.

Te kleine schoenen
FC Volendam kreeg pas in de 28e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Als Kevin Visser twee schoenmaten groter had gedragen, had hij de Volendamse ploeg op voorsprong gezet. De nummer 10 van FC Volendam kon niet bij de voorzet van Anthony Berenstein, waardoor de bal nu rakelings langs de verkeerde kant van de paal verdween.

Voorsprong Jong Ajax
De Amsterdammers kwamen in de 35e minuut op voorsprong via Dani de Wit. Het was na een reeks kansen eindelijk raak. Doelpuntenmaker De Wit kwam van de rechterkant naar binnen en haalde verwoestend uit en liet Verhulst kansloos.

Gelijkmaker nog voor de pauze
Vanuit het niets kwam FC Volendam op slag van rust op 1-1. Middenvelder Gerry Vlak was verantwoordelijk voor de gelijkmaker na een fout van Luis Manuel Orejuela van Jong Ajax. Het was daarmee direct de laatste actie van de eerste helft.

Invaller Sierhuis scoort
Aan kansen geen gebrek bij Jong Ajax in de tweede helft, maar doelpunten bleven lange tijd uit. Jong Ajax-trainer Michael Reiziger besloot daarop om Kaj Sierhuis te brengen voor verdediger Terry Lartey-Sanniez. De invaller zorgde in de 83e minuut voor de bevrijdende 2-1 na een snelle counter via Ché Nunnely. Kort daarvoor had Berenstein de thuisploeg op voorsprong moeten zetten na een fraaie dieptepass van invaller Paul Kok. De linksbuiten schoot de bal met buitenkant voet naast de goal van keeper Dominik Kotarski.

Jong Ajax blijft door de winst koploper in de Jupiler League met 76 punten. Als de beloftens zaterdag 28 april thuis van MVV Maastricht winnen, is de titel binnen. Het recht op promotie gaat sowieso naar de achtervolgers: Fortuna Sittard (75) of NEC (73). FC Volendam is na 37 wedstrijden de nummer elf met 46 punten en moet volgende week van Almere City winnen om zich te plaatsen voor de play-offs..

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers (Ten Den/84), Schilder, Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser (Mertens/46), Vlak; Doodeman, Stroo, Berenstein

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Orejuela, Sidoel, Bergsma, Lartey Sanniez (Sierhuis/68); Matusiwa, De Wit, Bijleveld (Flemming/83); Nunnely, Cassierra, Johnsen