Ga naar Content

Feestdag van de cannabis goed gevierd in Haarlem: "Heerlijk"

HAARLEM Een jointje roken op z'n tijd is in Nederland allang niet bijzonder, maar op 20 april wordt de pretsigaret met extra veel plezier opgestoken. De traditie om vandaag een joint op te steken is uit Amerika overgewaaid en wordt in Haarlem gretig gevierd.

"Heerlijk", zegt Ferry Hans terwijl hij nog een hijsje neemt in coffeeshop Willie Wortel. "Ik ben niet stoned, maar wel high. Dan ben je een beetje actief, vrolijk en heb je wat meer zin in het leven." 

De traditie om op 20 april een joint te roken is overgekomen uit Amerika. Daar waren scholieren om 16.20 uur (4.20 pm op z'n Amerikaans) vrij en staken maar al te graag een joint op om te ontspannen. Omdat 20 april in Amerika geschreven wordt als 4-20, werd deze dag in de loop der jaren een officieuze feestdag van de cannabis.

Blijven vieren
En hoewel je in Nederland legaal wiet of hasj kan halen, vindt Ferry dat er nog steeds genoeg verbeterpunten zijn voor ons beleid. "Cannabis wordt nog niet helemaal gelegaliseerd in Nederland, dus we moeten vandaag blijven vieren."

Foto: Persbureau NieuwsFoto