Sport

Ajax strijdt in Dubai om Champions Golden Cup

20 april 2018, 19.11 uur · Aangepast 20 april 2018, 19.23 uur

Pro Shots / Toin Damen
Pro Shots / Toin Damen

AMSTERDAM - AMSTERDAM Ajax kan na het grotendeels mislukte seizoen toch nog nog een prijsje pakken. De Amsterdamse selectie vertrekt op 9 mei naar Dubai. Op vrijdag 11 mei speelt de huidige nummer twee van de eredivisie in het Hazaa Bin Zayed stadion een wedstrijd tegen Al-Ahly, de kampioen van Egypte. De winnaar van dat duel ontvangt de Champions Golden Cup. Een dag later keert Ajax huiswaarts.

Al-Ahly heeft een rijke historie. De Egyptische club won acht keer de Afrikaanse Champions League en veroverde dit seizoen de veertigste nationale titel. Voormalig Ajax-coach Martin Jol werd in 2016 kampioen met de club uit Caïro. Ajax belegde in de winter van 2008 een trainingskamp in Dubai. Van de huidige selectie waren Siem de Jong en Klaas Jan Huntelaar destijds ook al van de partij.

Bandé meldt zich maandag bij Ajax
Hassane Bandé meldt zich maandag al bij Ajax. De negentienjarige aanvaller gaat in Amsterdam bekijken hoe hij zich het best op het volgende seizoen kan voorbereiden. De Amsterdammers betaalden ruim 8 miljoen euro voor Bandé.

Ajax en Bandé bereikten in december al overeenstemming over een vijfjarig contract dat op 1 juli ingaat. De buitenspeler uit Burkina Faso degradeerde op 11 maart met KV Mechelen al uit de hoogste Belgische voetbalklasse en kwam sindsdien niet meer in actie.