Noord-Holland

NL
V

West-Friesland kan weinig met rapport Lelystad Airport: "Snel meer duidelijkheid nodig"

19 april 2018, 15.05 uur · Foto: Google Streetview

HOORN De regio West-Friesland kan weinig met het rapport van de Commissie MER waarin Lelystad Airport groen licht krijgt om uit te breiden. Tegenover NH Nieuws laat wethouder Samir Bashara van Hoorn weten dat er nog te veel onduidelijk is.

"West-Friesland wacht nog steeds op antwoord op de hamvraag: wat betekent dit nu precies voor de inwoners van onze regio? De gemeenten vinden dat hier snel duidelijkheid over moet komen, voordat er definitieve beslissingen worden genomen", aldus Bashara. 

Bezoek minister aan West-Friesland
Maandag brengt verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een bezoek aan Hoorn. In West-Friesland zijn zorgen over de laagvliegroutes over de regio. Uit het rapport van de Commissie MER blijkt dat de routes tot 'duidelijke geluidspieken' kunnen leiden en dat het onderwerp een 'aandachtspunt' is.

Lees ook: Lelystad Airport mag uitbreiden

Daarom wordt er in de regio uitgekeken naar de ontmoeting met Van Nieuwenhuizen. "We zijn blij dat de minster naar Hoorn komt en zullen haar vragen duidelijkheid te geven over de impact en het vervolgproces", zegt Bashara.