Ga naar Content
Noord-Holland

Ook Hollands Kroon vecht dit jaar zwemmend tegen kanker

18 april 2018, 21.18 uur
Door: · Foto: NH

HOLLANDS KROON In navolging van steden als Hoorn en Den Bosch zwemt ook Hollands Kroon dit jaar om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Decor van Swim to Fight Cancer Hollands Kroon is jachthaven Het Oude Veer in Anna Paulowna, maar het startschot werd vanmiddag gegeven in zwembad Den Krieck in Breezand.

Vond het evenement vorig jaar in zeven gemeenten plaats, dit jaar zijn dat er al elf. En daar is Joost Reijns van de stichting Fight Cancer uiteraard heel blij mee. Reijns is niet alleen voormalig profzwemmer, maar heeft ook kanker gehad, waarvan hij dankzij goede behandeling is genezen. 

Lees ook: Haarlemse zwemt mee in Swim to Fight Cancer ondanks ongeneeslijke borstkanker

Initiatiefnemers in Hollands Kroon zijn onder andere Yvonne Hoebe, Rutger Jan Bredewold en Sylvia Buczynski. Hoebe, die vorig jaar aan de Swim to Fight Cancer Hoorn meedeed, verloor in de afgelopen kwart eeuw haar dochter, schoondochter en man aan kanker. 

'Onmacht omzetten in macht'
Hoebe benadrukt dat één op de drie mensen kanker krijgt. "In plaats van machteloos toekijken, kun je door mee te zwemmen onmacht omzetten in macht", zei Hoebe tegen nieuwspartner Schagen FM.

Het is de bedoeling dat deelnemers zich laten sponsoren voor de twee kilometer lange zwemtocht. Het opgehaalde geld wordt besteed aan onderzoek naar kanker. Inschrijven voor de Swim to Fight Cancer kan hier