Whatsapp

Noord-Holland

Westfrisiaweg uiterlijk 18 december open voor verkeer

18 april 2018, 14.10 uur · Aangepast 24 april 2018, 12.03 uur

WEST-FRIESLAND De N23 Westfrisiaweg moet uiterlijk 18 december van dit jaar open gaan voor het verkeer. Dat blijkt uit stukken in het bezit van NH Nieuws. Mocht de weg tussen Alkmaar en Enkhuizen dan nog niet af zijn, dan volgt een torenhoge boete voor de aannemer.

Overal waar je langs het traject rijdt wordt bijna wel gewerkt. "We zijn op bijna dertig plekken tegelijk bezig", zegt Harry Michels, omgevingsmanager van de Provincie Noord-Holland. "En dat is zeker niet makkelijk. De uitdaging is om het verkeer door te laten gaan, maar aannemer Heijmans heeft een goed plan. Dat geeft soms wel overlast, maar alles loopt volgens plan.

Ruim 130.000 euro boete per dag
Een vertraging kan ook niemand zich meer permiteren. Voor iedere dag dat de weg later wordt opgeleverd moet aannemer Heijmans 132.990 euro betalen, zo valt te lezen in de laatste overeenkomst van exact een jaar geleden. Een boetebedrag dat kan oplopen tot maximaal ruim 15 miljoen euro. Maar ook de Provincie kan zich politiek gezien eigenlijk geen tegenslag meer veroorloven.

Lees ook: Westfrisiaweg: megaproject met veel tegenslagen

En daar hoeft niemand zich zorgen om te maken, als we Michels mogen geloven. "Ik durf geen datum te noemen, maar de weg gaat op het eind van het jaar open voor het verkeer. Ik hoop dat het eerder wordt, maar voorlopig houden we het op 18 december van dit jaar. Later wordt het niet!"

Hoofdpijndossier Westfrisiaweg
Hij had er al lang moeten liggen: de nieuwe N23 tussen Enkhuizen en Alkmaar. Het droomproject is intussen veranderd in een heus hoofdpijndossier. De kosten vielen hoger uit, het werk werd stilgelegd en een jaar geleden raakte het asfalt ook nog beschadigd. Lees hier ons uitgebreide achtergrondverhaal over de Westfrisiaweg.

NH Nieuws
Whatsapp