Noord-Holland

Slager Jos laat klanten zien waar zijn vlees vandaan komt

17 april 2018, 23.09 uur

NH Nieuws

BLOKKER - BLOKKER Maar liefst drie bussen vol rijden vandaag en morgen vanuit Blokker richting verschillende veehouderijen in Nederland. De Blokkerse slager Jos Smal geeft zijn klanten een kijkje in de keuken van zijn vleesleveranciers. Op die manier wil hij laten zien waar het vlees vandaan komt en welke weg het aflegt voor het op je bord belandt. 

"We hebben vandaag alweer vijftig man in de bus zitten die graag eens willen zien waar hun vlees vandaan komt", zegt Jos. Belangstellenden kunnen gratis met de bus meerijden.

Lees ook: Slachthuizen krijgen cameratoezicht om misstanden te voorkomen

Na een eerste stop bij een varkenshouderij rijdt het gezelschap door naar de rundveehouderij in het Utrechtse IJsselstein waar Jos onder meer zijn biefstuk inkoopt.

'Goed om zelf te kijken'
"Je hoort natuurlijk allerlei wilde verhalen op televisie en radio", zegt een van de bezoekers. "Over ellendige toestanden met dieren. En dan is het misschien eens goed om zelf eens te kijken hoe ellendig - of niet - het is." 

Een ander zegt een 'ontzettende liefhebber van côte de boeuf' te zijn. "Ze staan er al klaar voor, dus dat wordt straks met het hakmes even een mooi stuk uitsnijden", voegt een van de bezoekers lachend toe.