Noord-Holland

Hoogbejaarde Heiloose (94) thuis bestolen door 'iemand van de zorg'

17 april 2018, 17.23 uur · Aangepast 17 april 2018, 18.20 uur

Google Streetview
Google Streetview

HEILOO - HEILOO Een 94-jarige Heiloose is afgelopen zaterdag thuis bestolen door een vrouw die zich voordeed als 'iemand van de zorg'.

De verdachte meldt zich die dag rond het middaguur bij de woning van de vrouw in de Dirk Bakkershof, schrijft de politie Alkmaar op Facebook. Nadat ze zichzelf voorstelt als 'iemand van de zorg', laat de bejaarde Alkmaarse de vrouw binnen. 

Als de vrouw weer is vertrokken, komt de bewoonster er achter dat ze meerdere goederen mist. Ze schakelt de politie in, die haar aangifte opneemt, familie inlicht en een buurtonderzoek instelt. 

Nog iemand binnengekomen
Op basis van dat onderzoek vermoedt de politie dat vlak na de vrouw nog iemand is binnengekomen. Ook heeft de politie gebeld met de organisatie waarvan de vrouw zorg ontvangt. Zij laten weten dat ze zaterdag niet bij de vrouw zijn langsgeweest. 

De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen. De vrouw die zich als eerste aan de vrouw voorstelt, is tussen de 30 en 40 jaar oud, is ongeveer 1,65 meter lang en heeft donkere, halflange krullen. Ze is fors gebouwd en spreekt Nederlands met een accent.