Ga naar Content
Sport

Stijn Wuytens wordt gespaard tegen Vitesse

17 april 2018, 17.05 uur · Aangepast 17 april 2018, 17.26 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

ALKMAAR AZ speelt woensdag zonder Stijn Wuytens tegen Vitesse. Vier dagen voor de bekerfinale tegen Feyenoord wil trainer John van den Brom geen risico nemen met zijn Belgische verdediger, die al een tijdje niet helemaal fit is. Wuytens ging vorige week in het gewonnen uitduel met Heracles Almelo (0-3) al na amper een uur spelen van het veld.

"Stijn is niet helemaal fit, daar nemen we geen risico mee met het oog op de bekerfinale", zei Van den Brom. Hij mist ook de geschorste rechtsback Jonas Svensson. Aanvaller Oussama Idrissi hield liesklachten over aan het duel in Almelo, maar hij kan weer voluit trainen.

Lees ook: John van den Brom: "Ik ga wel rekening houden met de wedstrijd van zondag"

Bij winst op Vitesse is AZ minimaal verzekerd van de derde plaats in de eredivisie. De ploeg van Van den Brom zou zelfs nog de tweede plek kunnen overnemen van Ajax. "Er is genoeg om voor te spelen. En ja, natuurlijk neem je het gevoel van de laatste wedstrijd mee naar zondag."

De wedstrijd tegen Vitesse gaat woensdag om 18.30 uur van start. Het duel is live te volgen op de radio in NH Sport. Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman verzorgen het commentaar vanuit het AFAS Stadion.

Ook Feyenoord spaart spelers
Ook Feyenoord spaart spelers tijdens de midweekse wedstrijd tegen Willem II. Trainer Giovanni van Bronckhorst houdt in ieder geval aanvoerder Karim El Ahmadi, verdediger Sven van Beek en de vleugelspitsen Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson aan de kant. Ook Robin van Persie zal niet starten in Tilburg.