Ga naar Content

Dennis bouwt Bussumse Watertoren na met 50.000 Lego-stenen

BUSSUM Bussum krijgt er een tweede watertoren bij. Niet van steen, maar één bestaande uit maar liefst 50.000 Lego-onderdeeltjes. Initiatiefnemer Dennis de Vos is er al weken druk mee bezig om de watertoren op schaal na te bouwen.

Dennis verhuisde twee jaar geleden naar Bussum, waar hij een Legowinkel opende. Dagelijks liep hij met zijn vriendin en hond langs de Bussumse Watertoren. Het gebouw inspireerde hem. "Het leek mij een geweldige uitdaging om de toren in Lego na te bouwen", vertelt hij enthousiast aan NH Nieuws.  

En dus trok de Bussumse ondernemer de stoute schoenen aan. Samen met een groep Lego-fanaten werden bouwtekeningen tot in detail nagemaakt. Lastige berekeningen werden op het ontwerp losgelaten. "Ik denk dat we zo'n 50.000 stenen nodig hebben", spreekt Dennis verwachtingsvol uit.

Het team wil de Bussumse Watertoren zo precies mogelijk nabouwen, maar dat is lastig. "We zitten vast aan de maten van de Lego-steen", legt Dennis uit. Tijdens het proces lopen de bouwers geregeld naar buiten om de watertoren ,die 200 meter verderop staat, te bekijken. "Soms moet je het gebouw even live zien, want de kleuren lijken op foto's anders."

Twee meter hoog
De watertoren wordt op schaal nagemaakt en gaat uiteindelijk één meter hoog worden. Dennis hoopt de watertoren voor de zomer af te hebben. Waar de Lego-toren wordt geplaatst is nog niet bekend. "Ik wil het graag in mijn winkel hebben. Al zijn er diverse partijen die interesse hebben getoond." 

Foto: NH Nieuws