Sport

John van den Brom: "Ik ga wel rekening houden met de wedstrijd van zondag"

17 april 2018, 14.22 uur · Aangepast 17 april 2018, 15.18 uur

ALKMAAR - ALKMAAR De week van de waarheid is aangebroken voor AZ. Zondag speelt het de bekerfinale tegen Feyenoord in de Kuip. Maar voordat de ploeg zich op die wedstrijd kan focussen moet het eerst woensdagavond nog een lastige hobbel nemen. Dan nemen de Alkmaarders het in eigen huis op tegen Vitesse, de huidige nummer zes van de eredivisie.

"Het gaat een lastige wedstrijd worden", blikt trainer John van den Brom vooruit op dat duel. "Ik was zaterdag bij Vitesse en ze speelden erg goed. De uitslag 7-0 zegt natuurlijk genoeg. Het zag er erg fris uit. Ik ben er bewust gaan kijken omdat ze van trainer gewisseld zijn. Je bent altijd benieuwd als trainer wat de veranderingen zijn."

Hoewel de trainer nog niet al te veel vooruit wil blikken op de bekerfinale speelt die wedstrijd wel een rol in de voorbereiding op het duel van woensdag. "Ik ga wel rekening houden met de wedstrijd van zondag qua belastbaarheid van jongens. Dat is een beetje puzzelen voor mij maar het grootste gedeelte van het elftal blijft staan."

De trainer ontkomt er niet aan dat er al veel over de bekerfinale wordt gesproken. "Iedereen is daar wel mee bezig natuurlijk. Maar het is meer de buitenwereld, de supporters en ook binnen de club wordt er veel over dat duel gesproken. Maar bij de staf en spelers is er maar één focus en die is gericht op de wedstrijd tegen Vitesse."

Het verslag van de wedstrijd tegen Vitesse hoor je woensdag vanaf 18.30 uur op de radio in NH Sport.