Noord-Holland

NL
V

De Peiling: Kinderen spelen steeds minder buiten

17 april 2018, 13.44 uur · Aangepast 17 april 2018, 15.07 uur

Voetballen doe je tegenwoordig op de spelcomputer. Kinderen spelen steeds minder buiten, blijkt uit onderzoek van Jantje Beton.

Nooit buiten spelen
Nog maar 14 procent van de kinderen in Nederland speelt elke dag buiten. Vijf jaar geleden ging nog 20 procent van de kinderen dagelijks buiten spelen. 30 procent speelt nooit of één keer per week buiten.

Ouders en grootouders
Het verschil met ouders en grootouders is groot. 70 procent van de grootouders speelde als kind meer buiten dan binnen. Bij de ouders is dat 65 procent.

Minstens een uur
Jantje Beton vindt dat kinderen iedere dag minstens een uur buiten zouden moeten spelen. Dat is gezond en kinderen worden er vaak vrolijker van dan an binnen zitten.

Wat vind jij?
Vind jij dat kinderen vaker naar buiten moeten? Of snap je wel dat de verleiding van een potje Fifa-voetbal op de spelcomputer groter is dan de lol van tegen een echte bal trappen? Wat deed je vroeger zelf als kind? Was jij kampioen stoepranden of diefje met verlos? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]