Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Hoger beroep tegen monstertruckchauffeur Mario D. van start

17 april 2018, 12.17 uur · Aangepast 17 april 2018, 12.28 uur · Foto: ANP/ GINOPRESS

VIJFHUIZEN Bij een mislukte stunt met een monstertruck in Haaksbergen kwamen in 2014 drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. Het hoger beroep tegen de chauffeur van de truck, Mario D. uit Vijfhuizen, gaat vandaag van start. Eerder werd hij door de rechtbank veroordeeld tot vijftien maanden cel.

D. ging in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in 2016, omdat hij de straf die hem was opgelegd te hoog vond. Volgens zijn advocaat was de rechtbank volledig voorbijgegaan aan het technisch rapport waaruit zou blijken dat de monstertruck technische mankementen vertoonde. Hij pleit voor vrijspraak of hooguit een taakstraf.

Lees ook: Monstertruckchauffeur Mario D. in hoger beroep tegen celstraf

Het Openbaar Ministerie (OM) is het daar niet mee eens, blijkt uit een video die het op YouTube plaatste. Daarin zegt advocaat-generaal Simmelink dat Mario D. een hoge mate van schuld heeft en dat de zaak te ernstig is om af te doen met een taakstraf.

Lees ook: Vergunning voor monstertruck klopte van geen kanten

De Raad van de Rechtspraak zegt tegen de NOS verbaasd te zijn over deze uiting van het OM. "Hier laat het OM zich al voor het hoger beroep uit over de schuldvraag en de strafmaat. Bij een hoger beroep moet de zaak juist helemaal opnieuw worden bekeken", geeft woordvoerder Barbara den Uijl aan.

Lees ook: Monstertruckchauffeur denkt elke dag aan ramp in Haaksbergen

Bekijk hieronder het filmpje van het OM: