Noord-Holland

NL
V

Haarlems koppel grote winnaars NK-bodybuilding

19 april 2018, 00.40 uur · Aangepast 19 april 2018, 00.57 uur

HAARLEM Het Haarlemse koppel Bart Schneider en Jorine Wieringa hebben op de Nederlands Kampioenschappen bodybuilding in Apeldoorn zondag een groot aantal prijzen in de wacht gesleept. In totaal pakte het gespierde duo vijf prijzen, waaronder allebei de award voor 'best posing'. "Dat is natuurlijk fantastisch."

Jarenlang hebben Bart en Jorine zich in het zweet gewerkt om zo 'strak' en 'droog' mogelijk aan de start van het WK te vertonen. "De afgelopen twee jaar zijn wij er beiden fanatiek ingegaan. We hebben op ons dieet gelet en in de sportschool hebben we vol gas getraind. De jury was onder de indruk van de kwaliteit en de hardheid van onze spieren", aldus Bart tegen NH Nieuws. 

Die jaren van trainen heeft zijn vruchten afgeworpen voor de atleten. Bart, zelf personal trainer in een sportschool in Haarlem, won de eerste prijs bij de pose, in de gewichtsklasse tot 90 kilogram en het algemeen klassement. Jorine, die ook personal trainer is in Hoofddorp, won eveneens de titel voor beste posing en de Womens Physics-klasse. "We hebben met z'n tweeën gewoon alle prijzen gewonnen die we konden winnen", zegt de trotse spierbundel. 

Volgende toernooi
Na dit grote Nederlandse succes kunnen de atleten niet al te lang feestvieren. Ze zijn namelijk benaderd om binnenkort mee te doen aan de wereldkampioenschappen in Spanje. "We gaan snel om de tafel zitten en een plan maken om daar ook te vlammen", besluit Bart.